Eveniment

O asistentă medicală a fost înjunghiată de un bolnav psihic de la Spitalului de Psihiatrie Ștei

Un bolnav aflat de mai mulţi ani sub tratament de specialitate la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă din Ştei,județul Bihor a înjunghiat, miercuri dimineaţă, o asistentă, în curtea unităţii. Femeia este în stare stabilă, iar Poliţia a declanşat o anchetă. 

 "Azi dimineaţă la ora 8.00, când am ajuns în spital, am aflat că o asistentă dieteticiană care voia să meargă la bucătărie a fost înjunghiată de un pacient, din spate, în curtea unităţii. Acum este Poliţia aici, se face o anchetă. După ce i s-a acordat primul ajutor, colega asistentă a fost dusă la spitalul din Beiuş. Încă nu ştim cât de adâncă este rana, ştim doar că s-a ridicat pe picioarele ei", a declarat pentru BIHOREANUL managerul unităţii, dr. Carmen Ghilea.

Potrivit acesteia, bolnavul care a înjunghiat-o pe asistentă este sub tratament de mai mulţi ani, dar avea dreptul să iasă în curtea spitalului şi chiar "se înţelegea bine" cu femeia pe care a înjunghiat-o.

"În general, bolnavii psihiatrici sunt imprevizibili. Acest bolnav se înţelegea bine cu asistenta, a spus că voia s-o sperie. Acum trebuie aflat de unde avea cuţit. El avea voie să iasă în curte, la plimbare", a spus dr. Ghilea.


Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Ştei este subordonat direct Ministerului Sănătăţii, iar în trecut au mai existat incidente provocate de pacienţi care au agresat fie cadre medico-sanitare, fie pe alţi bolnavi, iar alţii s-au sinucis.

Vizualizări: 322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: