Eveniment

O avalansă a blocat 60 de persoane la o cabană

O avalanșă de mari dimensiuni s-a produs sâmbătă noapte în Munții Făgăraș, valul de zăpadă lovind Cabana Capra, unde se aflau circa 40 de turiști și personalul cabanei.

Circa 60 de persoane, dintre care 14 copii, sunt blocate la cabana Capra din Munții Făgărașului după avalanșa puternică de noaptea trecută. Autoritățile încearcă să ajungă la aceștia, însă salvamontiștii au precizat că oamenii nu se află în niciun pericol, având încă încălzire la cabană. “Nu sunt în niciun fel de pericol. Cabana are încălzire, are tot ce-i trebuie. Este un hotel, nu este o căsuță. O să trebuiască să aștepte să putem să-i să ajungem la ei cu utilaje. O să dureze câteva ore”, a declarat Ion Sănduloiu, de la Salvamont Argeș.

Cabana Capra, aflată la o altitudine de 1.600 de metri, în apropierea Transfăgărășanului, a suferit numeroase pagube, zăpada pătrunzând în unele camere, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Șeful Salvamont a declarat, într-o intervenție televizată, că la cabană se aflau turiști și personal și că valul de zăpadă a îngropat mașinile și a pătruns în unele camere.

Din fericire nimeni nu a fost rănit, iar oamenii au refuzat evacuarea. ISU Argeș a transmis că nu a existat o solicitare de intervenție în urma acestui incident.

Vizualizări: 23

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: