Stil de viață

O celebră cântăreață a fost menajeră în Grecia

Niculina Stoican, artist emblematic al Olteniei, a vorbit într-o emisiune tv despre începuturile ei, care nu au fost deloc ușoare.

“După ce m-am căsătorit, am plecat să muncim în Grecia. Am fost trei ani menajeră și nu mi-e rușine să spun asta. Aveam grijă de un băiețel foarte răsfățat, pe care, deși eram foarte tânără, l-am învățat cât este de important să spună Bună ziua și Mulțumesc frumos”, a spus Niculina Stoican în emisiunea “Muzică și poveste”, moderată de cântăreața Elisabeta Vasile. Abia în 1996 a revenit în Gorj, s-a angajat la „Doina Gorjului” și a făcut pași în cariera muzicală. “Până atunci am rătăcit pe cărări, să-mi caut destinul și locul”, spune artista.

Niculina Stoican este fiica celei mai mari cântărețe pe care a dat-o Mehedințiul, Angelica Stoican, dar nu s-a folosit de asta pentru a face carieră. Dimpotrivă, până când și-a făcut un nume și o carieră, renumele mamei sale a fost “o dulce povară”, după cum spune acum artista. “La Prejna, în casa bunicilor mei din Mehedinți, cântatul și mersul la horă făceau parte din viața de zi cu zi. Asta pe lângă faptul că eram fiica Angelicăi Stoican. Mama pentru Mehedinți este o emblemă, cum este Maria Lătărețu pentru Gorj. Peste ea nu cred că va mai fi nimeni. Sigur, este Domnica Trop, rapsod popular, un om de la care toți ar trebui să învățăm, dar mama a dus lucrurile mai departe”, a spus Niculina Stoican.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: