Social-media

O femeie din Rusia, condamnată după ce a răspândit informații false despre COVID-19 pe rețelele de socializare

O femeie a fost condamnată în Rusia după ce a distribuit și promovat informații false despre COVID-19 pe rețelele de socializare.
 

"Instanța a găsit-o pe Ecaterina Alexandrovna Khrapchenkova vinovată de comiterea unei infracțiuni în temeiul articolului 207.1 din Codul penal al Federației Ruse și a condamnat-o la muncă obligatorie pentru o perioadă de 120 de ore",  spun judecătorii ruși.

Potrivit verdictului, femeia a răspândit informații false pe conturile sale de socializare despre vânzarea măștilor de protecție cu marcaje chineze într-unul dintre magazine, care ar fi fost trimise în Rusia ca ajutor umanitar.

La 1 aprilie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat o lege care incriminează răspândirea falsurilor în caz de urgență și pentru încălcarea regulilor sanitare și epidemiologice. Documentul a fost elaborat în legătură cu situația cauzată de răspândirea coronavirusului. Astfel, Codul penal al Federației Ruse a fost completat de un nou articol privind pedeapsa pentru diseminarea publică a informațiilor cu bună știință false despre pandemia de COVID-19. Este prima condamnare de acest gen din Rusia.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: