Justiție

O nouă fraudă:indemnizațiile pentru creșterea copilului

Polițiștii de la Investigații Economice din Bistrița descoperă tot mai multe cazuri de evaziune fiscală, înșelăciune și fals în înscrisuri. E vorba de mămici care beneficiază de indemnizații uriașe după ce, la ”înțelegere cu angajatorul” au trecut informații false pe adeverințe și în contabilitate.


S-a pornit o adevărată ”vânătoare” a mamelor care beneficiază de indemnizații de creștere a copilului. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice descoperă tot mai multe cazuri în care s-au declarat venituri false pentru a beneficia de indemnizații mari.

 
Ieri au fost întocmite alte două dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, și fals în declarații.


Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, în perioada februarie – septembrie 2019, o societate comercială ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive constând în acordarea drepturilor salariale unei angajate în vârstă de 38 de ani, din Bistrița, eliberând în acest sens o adeverință despre care există suspiciunea ca ar conține date nereale cu privire la veniturile obținute.

Ulterior, femeia ar fi folosit adeverința, ar fi declarat în mod fals că a desfășurat activități lucrative în cadrul societății respective și astfel ar fi beneficiat, pe nedrept, de o indemnizație de creștere a copilului în cuantum de 8500 lei/lună.


În perioada aprilie 2019- ianuarie 2020, în vederea obținerii unei indemnizații pentru creșterea copilului, o altă femeie, în vârstă de 31 de ani, din Bistrița, ar fi declarat în fals și ar fi depus adeverințe conform cărora ar fi realizat venituri de peste 111.000 lei din activități independente, existând discrepanțe majore comparativ cu veniturile realizate anterior perioadei pentru care se calculează indemnizația.

Astfel, ar fi beneficiat, pe nedrept, de o indemnizație lunară în cuantum de 7892 lei.

Polițiștii de la investigarea criminalității economice continuă cercetările în cadrul celor două dosare penale întocmite.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: