Economie

O parte din CE Hunedoara ajunge la fier vechi

Calea ferată industrială dintre Lupeni și Uricani va ajunge, cel mai probabil, la fier vechi. Sunt kilometri întregi de șină, dar și mai multe poduri feroviare care fac parte din pachetul scos la vânzare de lichidatorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara.

Respectiva cale ferată a rămas în patrimoniul CEH, dat în plată anul trecut, pentru a fi înființat Complexul Energetic Valea Jiului. A fost vândută, la licitație, cu peste 90 de mii de euro, unei firme din Târgu Jiu.

„S-a vândut la licitația publică din 18 ianuarie, a fost achitată integral. Ea nu a fost vândută ca și deșeu metalic, a fost vândută ca și mijloc fix. Conform caietului de sarcini, cumpărătorul are obligația de a-și obține toate autorizațiile necesare în cazul în care dorește să o dezafecteze”, a declarat Emil Gros, executorul judiciar al CEH

Primarul din Lupeni a aflat despre vânzare doar când a primit o adresă de la firma care și-a adjudecat licitație. Lucian Resmeriță spune că a fost șocat.

”Eu nu o văd de bun augur și mai mult decât atât, din punctul meu de vedere nu poate o firmă să vândă niște bunuri ale statului român. Această cale nu a făcut-o firma respectivă care astăzi se ocupă de insolvență. Consider că ar fi trebuit o dezbatere mult mai amplă în sensul acesta. Consider că ar fi avut nevoie chiar și de un aviz al Ministerului Transporturilor. Este o chestiune de strategie națională, având și Termocentrala Paroșeni aici”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni pentru https://gddhd.ro.

Atât șinele de cale ferată, cât și poduri de cale ferată, ce cântăresc zeci de tone, ar urma să ajungă la fier vechi. Nu se știe însă ce se va întâmpla cu terasamentul pe care au fost montate șinele și traversele.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: