Eveniment

O scoală cu 200 de copii din județul Arad a fost închisă,directorul fiind confirmat pozitiv

Şcoala Gimnazială Zădăreni ,județul Arada fost închisă, marţi dimineaţa, înainte de a fi primiţi copiii la cursuri, după ce directorul unităţii a primit confirmarea că este infectat cu virusul SARS-CoV-2, o anchetă epidemiologică fiind în desfăşurare. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, Marius Gondor, spune că directorul unităţii de învăţământ l-a sunat marţi dimineaţă să îl anunţe că luni seara a primit rezultatul testului, care a confirmat că are COVID-19, informează Agerpres.

Directorul a avut simptome de boală încă de sâmbătă, astfel că şi-a făcut un test, iar luni nu a participat la deschiderea anului şcolar, pentru a nu îşi pune în pericol colegii sau pe copii.

 
"Totuşi, domnul director a intrat în contact cu angajaţi ai şcolii înainte să aibă primele simptome, pentru că în cursul săptămânii trecute, până vineri inclusiv, a fost zilnic la şcoală pentru a face pregătirile pentru începerea cursurilor. Astfel, am decis să nu mai deschidem şcoala în această dimineaţă, iar cursurile se vor desfăşura online în următoarea perioadă. Am anunţat Direcţia de Sănătate Publică, care face o cercetare epidemiologică, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni pentru a confirma decizia noastră de a trece şcoala în scenariul roşu", a declarat şeful ISJ.

 
Şcoala din Zădăreni are peste 200 de copii din ciclurile primar şi gimnazial. Marţi dimineaţa, în judeţul Arad, 302 şcoli se aflau în "scenariul verde", 112 sunt în "scenariul galben" şi 25 în "scenariul roşu", dintre care două nu din cauza pandemiei, ci pentru că lucrările de reabilitare nu permit organizarea cursurilor în clădirile respective.

Alte cazuri similare la Sibiu

Un număr de 14 cadre didactice din Sibiu, 55 elevi și 6 persoane din cadrul personalului nedidactic nu participă la activitățile școlare, deoarece sunt fie infectate cu SARS-CoV-2, fie sunt contacți ai acestora.

Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu, a transmis că în urma centralizării datelor pentru data de 15 septembrie, la nivelul județului Sibiu sunt trei cadre didactice care au COVID-19, un angajat personal nedidactic și un elev, relatează Mediafax.

Sunt 70 de persoane în izolare, între care 11 cadre didactice, cinci cadre nedidactice și 54 elevi.

Patru cadre didactice au avizul medicului de medicina muncii pentru desfăşurarea activităţilor online.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: