Social-media

Omul de afaceri Dan Șucu preia Mediafax

Omul de afaceri Dan Șucu, proprietarul Mobexpert și acționar majoritar la echipa de fotbal Rapid, va prelua controlul asupra unui trust important de presă.

Mai exact, este în curs de a transforma în active creanța la Mediafax Group, pe care a preluat-o la începutul anului de la ING. Dan Șucu susține că se va implica în business-ul Mediafax, dar nu și în zona editorială, potrivit economica.net.

„Este vorba despre o creanță care se transformă în active. Este un proces în curs. Cumpărarea de creanțe este un business în sine și înseamnă că un număr de active vor fi păstrate, iar la altele voi renunța. Partea redacțională, tot ce are legătură cu structura, este foarte bine pusă la punct și nu ar fi necesar un input din partea unui om de afaceri”, a declarat Șucu pentru sursa citată.

Adrian Sârbu, fondatorul Pro TV, în prezent acționar majoritar al grupului Mediafax, ar căuta să vândă activele pe care le deține în presă, cu excepția televiziunilor construite în jurul Aleph News.

În tranzacțiile cu Dan Șucu nu intră în calcul și Ziarul Financiar, care este controlat de Sârbu printr-o firmă distinctă. Totuși, fondatorul Pro TV ar negocia și vânzarea singurului cotidian economic din România, cu alți potențiali cumpărători.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: