Eveniment

Orașul Siret din județul Suceava a intrat în scenariul roșu

Oraşul Siret din judeţul Suceava a intrat în scenariul roşu de lucru, în urma creşterii numărului cazurilor de coronavirus, şcolile din oraş fiind închise, în timp ce restaurantele îşi pot desfăşura activitatea doar în exterior. Rata de infectare a depăşit şapte la mia de locuitori, conform News.ro.


Primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, a declarat, pentru News.ro, că timp de câteva luni pandemia a fost ţinută sub control în localitate, dar unele decizii luate de Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională au dus la relaxarea oamenilor.

 
“Sunt nemulţumit de deciziile luate de CCR şi de Avocatul Poporului. Este o frustrare uriaşă. Am ajuns ca în primăvară, când multe activităţi s-au oprit. Liceul, dar şi şcoala gimnazială îşi desfăşoară activitatea doar online. Restaurantele nu mai pot avea activitate în interior. Slujbele religioase se vor ţine doar afară“, a afirmat edilul Adrian Popoiu.

El a precizat că lucrurile s-au complicat în Siret după ce a crescut numărul de cazuri de la Spitalul de Psihiatrie din localitate.

“În total avem în jur de 80 de cazuri în Siret în ultimele 14 zile, adică o incidenţă de peste şapte la mia de locuitori. Vom stopa, dar nu este uşor. Cred că în 10-14 zile lucrurile vor reveni la normal“, a afirmat primarul Adrian Popoiu.

Pe de altă parte, edilul sucevean susţine că are unele temeri privind ancheta epidemiologică pe care Direcţia de Sănătate o desfăşoară la Siret.

”Cei de la DSP nu au angajaţi suficienţi, sunt şi ei obosiţi. Mă întreb cât de reale sunt anchetelor lor, pentru că oamenii nu spun realitatea întotdeauna în privinţa contacţilor direcţi“, a mai afirmat primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu.

 
 

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: