Politică

Orban: Inflația resimțită este mult mai mare

INS a anunțat o rată a inflației suportabilă, care nu bate cu realitatea din magazine. O spune și Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

“Inflația pe anul 2022 anunțată de INS este de 16,4%. În realitate, creșterea de prețuri resimțită de oameni este mai mare. Cheltuielile unei familii au crescut cu cel puțin 25%. Pentru că cele mai mari creșteri de prețuri s-au înregistrat la produsele și serviciile care fac parte din cheltuielile lunare ale unei gospodării”, a spus Orban.

Acesta a dat câteva exemple: “Cheltuielile cu energia electrică, gazul natural și termia au crescut cu aproape 40%. Tarifele la serviciile de apă, canalizare, salubritate au fost majorate cu peste 21%. Mărfurile alimentare au crescut cu peste 22%. Prețul la carburanți a crescut cu peste 35%. Pentru cei care au credite cu dobândă variabilă, ratele la credit au crescut cu peste 30%”.

Potrivit lui Orban, oricâte bilanțuri festiviste va prezenta în continuare guvernul pentru anul 2022, realitatea tristă este că guvernul a pierdut lupta cu inflația. “Guvernul, lăsând inflația să crească la un asemenea nivel, a provocat reducerea puterii de cumpărare a veniturilor și a condamnat la înrăutățirea condițiilor de viață pe aproape toți cetățenii români. Nu doar pentru anul 2023, ci pe termen mediu, pentru că recuperarea puterii de cumpărare va fi foarte lentă, pentru că va fi încetinită de reducerea creșterii economice și de perspectiva de menținere a unei inflații cu două cifre și pe anul 2023”, a mai spus liderul politic.

Guvernul coaliției mamut a eșuat lamentabil la acest capitol, a concluzionat Orban, provocând cea mai mare scădere a nivelului de trai din ultimii 12 ani.

Vizualizări: 52

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: