Declarația zilei

Orban: Mâine o dau afară pe Mincă de la Finanțe

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Ministerul Finanțelor, că este un minus de 11 miliarde lei pe zona veniturilor bugetare.

„Este clar că starea finanțelor este foarte proastă. De altfel, se vede din cifrele oficiale publicate, respectiv din contul de execuție la 9 luni. Se vede clar că nu a fost îndeplinit planul la încasări existent în materie de colectare a veniturilor, un minus de aproape 11 miliarde lei. De asemenea, se înregistrează în materie de colectarea contribuțiilor un minus de peste 1 miliard.", a spus Orban.

Potrivit acestuia, fondul de rezervă al Guvernului e golit. „Am luat decizia de demitere a lui Ghizdeanu de la CNSP. Liliana Mincă va pleca mâine probabil de la Ministerul Finanțelor din funcția de secretar general adjunct.”, a mai declarat premierul Ludovic Orban.

Dăncilă a decis luni numirea Lilianei Mincă în funcția publică din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Liliana Minca este unul din traseistii clasici ai politicii romanesti schimband nu mai putin de 6 partide in 6 ani de zile. 

Vizualizări: 3,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Declarația zilei:

Citește și: