Stil de viață

Parisul va interzice plasticul de unică folosință la Jocurile Olimpice

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat vineri că orașul intenționează să interzică plasticul de unică folosință atunci când va organiza Jocurile Olimpice din 2024.

Acțiunea este parte a eforturilor de a aborda criza globală a poluării cu plastic.

"Am decis să facem din Jocurile Olimpice primul mare eveniment major fără plastic de unică folosință", a declarat Hidalgo într-o conferință de presă la o sesiune a Forumului internațional al primarilor împotriva poluării cu plastic.

Vizitatorii la locurile temporare de desfășurare a competițiilor olimpice din capitala franceză vor fi admiși doar fără sticle de plastic.

Coca-Cola, gigantul american al băuturilor și sponsorul desemnat al Jocurilor Olimpice de la Paris, își va distribui produsele în recipiente din materiale reutilizabile și în peste 200 de dozatoare de băuturi răcoritoare, care vor fi redistribuite după jocuri.

De asemenea, pahare reutilizabile vor fi folosite pentru băuturi răcoritoare în timpul maratonului olimpic.

"(Deșeurile) din plastic rămân o problemă majoră la nivel mondial: în fiecare an, 14.000 de mamifere și 1,4 milioane de păsări marine sunt ucise din cauza ingestiei de deșeuri din plastic", a declarat biroul lui Hidalgo într-o declarație prin care a anunțat interzicerea plasticului de unică folosință la Jocurile Olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au declarat că doresc să reducă la jumătate amprenta de carbon în comparație cu precedentele Jocuri de vară de la Rio, în 2016, și Londra, în 2012. Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul trecut s-au desfășurat cu ușile închise din cauza pandemiei COVID.

Vizualizări: 64

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: