Politică

Parlamentarii doresc obligativitatea purtării uniformei de către elevi


Obligativitatea purtării uniformelor școlare și finanțarea acestei măsuri sunt criticate de Consiliul Național al Elevilor, se arată într-un comunicat.

„Cu câteva zile în urmă, a fost înregistrată o inițiativă legislativă la Senatul României, privind modificarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011, în sensul introducerii obligativității purtării uniformei școlare pentru elevii din România. Proiectul de lege prevede acordarea, de către autorități, a unor bonuri valorice în valoare de 350 de lei, pentru achiziționarea acestor uniforme”, a transmis Consiliul.

Motivele opunerii față de o astfel de măsură
 

Consiliul Național al Elevilor se opune unei astfel de inițiative din mai multe motive. Unul dintre argumentele Consiliului este faptul că uniforma nu îmbunătățește actul educațional în niciun fel. În mod similar, uniforma nu îmbunătățește siguranța elevilor.

În ultimul rând, CNE explică faptul că bugetul necesar pentru o astfel de măsură este unul uriaș, ținând cont că există 2,8 milioane elevi români înmatriculați. Astfel, în contextul în care o treime dintre acești elevi nu au acces la Internet, Consiliul consideră că banii ar putea fi cheltuiți pentru a rezolva această problemă care schimbă calitatea actului educațional.

Inițiativă lipsită de fundament
 

„În asemenea contexte de criză, ne dăm seama că problema echității în sistemul de învățământ nu poate fi rezolvată prin uniforme școlare, ci prin acțiuni de impact și servicii sociale calitative. Cei 350 de lei pot fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente pentru accesarea școlii online, motiv pentru care solicităm retragerea acestei inițiative legislative lipsite de fundament” , a declarat președintele Consiliului Național al Elevilor, Antonia-Laura Pup.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: