Externe

Partidul Democrat a cedat puterea în Republica Moldova

Partidul Democrat a decis să cedeze puterea Guvernului învestit de majoritatea ACUM - PSRM, prin demisia Guvernului condus de Pavel Filip, anunţă deschide.md.

Conform sursei citate, decizia a fost făcută publică în urmă cu puţin timp de vicepreşedintele partidului Vladimir Cebotari.

„S-a luat act de refuzul celorlalte partide de a accepta dialogul pentru identificarea soluţiilor legate de soluţionarea crizei politice, constituţionale şi instituţionale. Avem soluţii juridice pentru ca binomul ACUM - PSRM să poată guverna legal, să iasă din ilegalitatea în care se află acum. Având în vedere lipsa deschiderii spre dialog a partidelor parlamentare şi de a debloca ţara din criză, am decis să ne retragem de la Guvernare prin demisia Guvernului. În aşa fel, sarcina preluării guvernării rămâne în mâinile binomului ACUM - PSRM creat de preşedintele Dodon şi  partidele, aşa zise pro-europene, aşa cum le-a numit foarte interesant şi sugestiv preşedintele rus care a salutat crearea acestui binom”, a declarat Cebotari, citat de deschide.md.

Cebotari precizat că începând de vineri, 14 iunie, prim-ministrul Pavel Filip şi toţi miniştrii vor depune cererile de demisie.

Democratul a adăugat că cel mai probabil se va ajunge la alegeri anticipate „mai devreme sau mai târziu”. 

Vizualizări: 309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: