Politică

Partidul lui Cioloș, blocat de 7 luni în instanță

Mișcarea România Împreună are deja în jur de 10% în sondaje, deși partidul nu este înregistrat. Asta pentru că tot felul de persoane încearcă să pună piedici acestui demers, în instanță. Avocatul Tiberiu Petrescu a spus că, in mod normal, nu ar trebui sa dureze mai mult de sfarsitul lunii ianuarie, jumatatea lunii februarie 2019 până la inregistrarea Miscarii Romania Impreuna in Registrul partidelor, cu toate caile de atac ce ar putea fi exercitate.

"Deja cred ca sunt 7 luni de cand s-au depus actele. Legea 14/2003 da un termen de maxim 15 zile sa se pronunte judecatorul de la tribunal pe aceasta cerere. Exista posibilitatea legala ca orice parte, orice terta persoana, sa faca o cerere de interventie atunci cand ii sunt incalcate niste drepturi proprii. Au existat pana acum trei cereri care au fost solutionate cu respingerea lor (...) astazi am avut iarasi termen cu alte doua cereri care au aparut intre timp la dosar", a spus avocatul pentru Agerpres.

La termenul din această săptămână au apărut încă două cereri, care nu au fost discutate, pentru că persoanele care le-au depus au cerut termen pentru a achita taxa de timbru. Avocatul Mișcării România Împreună s-a oferit să achite taxa de timbru, dar persoanele au refuzat, semn clar că misiunea lor este să tragă de timp.

El speră ca tribunalul să se pronunțe la termenul din 7 decembrie, după care procesul se va muta la Curtea de Apel. Partidul fondat de Dacian Cioloș ar putea avea listă de candidați la alegerile europarlamentare, dacă va fi înregistrat.

Vizualizări: 335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: