Politică

Patriarhia Română afurisește PRO România

Patriarhia Romana a emis, luni, un comunicat de presa in care condamna decizia liderilor Pro Romania de a distribui 2,8 milioane de calendare bisericesti cu sigla Pro Romania. Patriarhia foloseste un termen dur, „rapt”, care semnifica „furt prin violenta”.

Calendarele „contin nu doar o sigla politica, ci inclusiv greseli liturgice si tipiconale, omisiuni sau inscrieri eronate ale unor sfinti romani canonizati recent si ale unor sarbatori religioase”, anunta Patriarhia intr-un comunicat de presa.

 
„Dincolo de faptul ca o asemenea initiativa concretizata in tiparirea unui material electoral mascat in calendar crestin ortodox constituie un rapt de continut, imagine si simbol crestin-ortodoxe, aceasta incalca Legea nr. 103/1992, privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult (actualizata la data de 29 ianuarie 2001) conform careia Biserica Ortodoxa Romana are dreptul exclusiv de tiparire a calendarelor ortodoxe si de comercializare/distribuire a acestora numai in biserici, manastiri si propriile magazine bisericesti”, subliniaza Patriarhia.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: