Eveniment

Paul Abraham și-a făcut "cuibușor" la Chișinău

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a dat afara pe Pavel Abraham din comisia formata de Ministerul Justitiei de la Chisinau care urmeaza sa desemneze judecatorul Republicii Moldova la CEDO. Presedintia Moldovei a mentionat ca Abraham are probleme cu integritatea.

”In contextul concursului in desfasurare pentru functia de judecator la CEDO din partea Republicii Moldova, doamna Presedinta a retras membrul desemnat anterior de catre Igor Dodon in comisia de concurs, domnul Pavel Abraham, din cauza unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia.

 
Tinand cont de importanta reprezentarii Republicii Moldova la CEDO de catre un judecator onest si profesionist, asteptarile societatii sunt ca acest concurs sa se desfasoare intr-o maniera de maxima transparenta si corectitudine. Respectiv, am desemnat-o drept reprezentant al Presedintiei in aceasta comisie pe dna Viorica Puica, o judecatoare competenta si corecta”, se mentioneaza in mesajul consilierului pe justitie al Presedintiei, Olesea Stamate.

Insa Ministerul Justitiei, condus de un reprezentant al prorusilor lui Dodon, refuza sa il inlocuiasca pe Abraham. Vineri, Ministerul Justitiei a anuntat pe Facebook ca Abraham figureaza in continuare in comisie.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: