Politică

Pentru Diaspora votul prin corespondență este cel mai sigur,spune premierul Orban

Premierul Ludovic Orban a transmis detalii legate de desfăşurarea procesului de vot a românilor din străinătate. Primul-ministru a informat că discută deja cu ţările unde sunt comunităţi importante de români pentru a afla din timp dacă sunt zone care nu permit înfiinţarea secţiilor de votare şi pregăteşte campanii de informare privind înregistrarea cetăţenilor la votul prin corespondenţă.
 
  
"Salut prelungirea termenului de depunere a solicitărilor de vot prin corespondenţă. Vom face o campanie în acest sens să îi informăm pe românii din diaspora privitor la votul prin corespondenţă, mai ales în ţările unde există riscul a nu se permite organizarea secţiilor de votare, să informăm toţi românii din ţările respective că modalitatea cea mai sigură de exprimare a votului este votul prin corespondenţă.

Noi am format încă de acum o lună de zile un grup de pregătire a votului în diaspora în care este implicat Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă, Departamentul Românilor de Pretutindeni. Au început deja discuţiile cu ţările unde există mulţi români pentru a obţine cât mai repede informaţia dacă se va permite organizarea secţiilor de votare pentru români. Noi ne-am dori să se permită în toate ţările votul la secţia de votare. Dar dacă vor exista ţări, vom încerca să aflăm din timp, astfel încât să focusăm campania de informare a românilor acolo unde avem informaţii că nu se se va permite organizarea secţiilor de votare, astfel încât să poată vota prin corespondenţă", a transmis premierul Ludovic Orban.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: