Administrație

Pentru o zi primăria Craiova a avut mașinile sub sechestru

Primăria Craiova a luat bani de la bugetul local ca să-şi scoată maşinile de sub sechestru judiciar. „Primăria Craiova a plătit întreaga sumă în data de  04.06.2020. Sechestrul a fost ridicat”, au precizat reprezentanţii Biroului executorului judecătoresc Caius-Laurenţiu Filip.

Nici un angajat de la compartimentul juridic al primăriei Craiova nu a fost găsit vinovat de faptul că nu a pus în executare o hotărâre judecătorească. Din care cauza s-au acumulat penalităţi în valoare de 26 de mii de lei. Pentru această sumă, primăria s-a trezit miercuri, 03.06.2020 cu sechestru pe două autoturisme. Respectiv un Mercedes Benz, maşina de serviciu a unuia dintre viceprimari şi un Opel Insignia. Acesta din urmă fiind un autovehicul al Poliţiei Locale, dat printr-un contract de comodat primăriei Craiova.

Deşi, iniţial, reprezentanţii primăriei au spus că vor lua măsuri împotriva angajaţilor care se fac vinovaţi de această situaţie, la final au bătut în retragere. Juriştii nu au mai ajuns nici în faţa comisiei de disciplină, nu li s-a imputat nici plata sumei acumulată ca şi penalitate, aşa cum cum spuneau iniţial reprezentanţi ai administraţiei locale. Dimpotrivă,acum reprezentanţii primăriei susţin că s-au depus toate diligenţele din partea angajaţilor, dar hotărârea judecătorească nu a putut fi pusă în executare.

„Instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile este consecința acumulării unor penalități de întârziere izvorâte din imposibilitatea obiectivă de punere în executare a unei hotărâri judecătorești, în care autoritatea locală are calitatea de debitor în solidar cu un terț, beneficiar la rându-i al titlului de proprietate în cauză.
În vederea executării obligației instituite prin titlu executoriu, autoritatea locală a epuizat toate demersurile administrative prevăzute de legea fondului funciar. Executarea efectivă a hotărârii judecătorești ține de acțiunea unui terț codebitor, care este parte în proces”,

a precizat Marina Andronache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Miercuri, două dintre maşinile Primăriei Craiova au fost puse sub sechestru. Este vorba de un autoturism marca Mercedes Benz şi de un Opel Insignia. Primul era folosit de viceprimarul Craiovei ca maşină de serviciu. Al doilea autoturism a fost folosit, tot ca maşină de serviciu, de fostul primar Lia Olguţa Vasilescu.

Cel care a pus sechestru pe maşinile primăriei este craioveanul Nicolae Stănică. Acesta a avut un proces în domeniul fondului funciar cu UAT Craiova. Hotărârea a rămas definitivă şi irevocabilă în anul 2017, iar juriştii primăriei nu au pus-o în aplicare. Drept urmare, s-au strâns penalităţi în valoare de 26.000 lei.

În calitate de reclamant, Nicolae Stănică a cerut în instanţă executarea silită a Primăriei Craiova. În urmă cu un an, Judecătoria Craiova i-a admis cererea şi obliga primăria în calitate de pârât să plătească suma de 26.000 de lei.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: