Justiție

Percheziții la o carieră ilegală de cărbune

Treizeci şi trei de percheziţii, dintre care 19 la sediul unor instituţii publice, au avut loc, luni, în judeţele Vâlcea şi Gorj, într-un dosar în care există suspiciuni de comitere a mai multor infracţiuni legate de activitatea de vânzare a cărbunelui. 

Suspecții ar fi exploatat o microcarieră clandestină din care cărau zi și noapte sute de tone de cărbune. Vizat de ancheta procurorilor este și un polițist de la IPJ Vâlcea, cu afaceri în domeniu.

„În cursul zilei de astăzi, 28 noiembrie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează 33 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vâlcea şi Gorj, din care 19 sunt la sediul unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. Sub coordonarea procurorului de caz din Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupţie, delapidare, fals şi infracţiuni contra patrimoniului, în legătură cu activitatea de comercializare a cărbunelui, fapte săvârşite în perioada 2021 – 2022”, anunță DGA.

Percheziții au avut loc și la Exploatarea Minieră Berbești, precum și la Cariera Alunu, ambele din județul Vâlcea.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane.

Vizualizări: 798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: