Justiție

Percheziții la sediul PSD

Procurorii DNA au descins, luni dimineaţă, la sediul PSD Arad, unde fac percheziţii, într-un presupus caz de corupţie care l-ar viza şi pe şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara , Cristian Ispravnic, consilier judeţean social-democrat în Arad.

Procurorii DNA Timişoara şi ofiţerii DGA fac percheziţii luni diminieaţă, într-un amplu dosar de corupţie. Vizaţi sunt trei parlamentari din Arad şi Caraş - Severin, dar şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Tmişoara care este condusă de arădeanul Cristian Ispravnic. Potrivit anchetatorilor, dosarul are legătură cu şpăgile încasate de DRDP la cântarul pentru camioane la punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 din Arad.

 Cei trei parlamentari vizaţi de anchetă DNA sunt Florin Tripa, deputat PSD de Arad, Dorel Căprar, deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă, deputat PSD de Caraş Severin, 

 Au fost făcute 15 percheziţii.
  
 Dosarul are legătură cu şpăgile care se dădeau la DRDP Timişoara pentru măsluirea greutăţii camioanelor de marfă care treceau în Ungaria.
  
 Ancheta a început în urmă cu 9 luni. Ofiţerii anticorupţie au aflat că pentru a trece cu vederea greutatea reală că camionelor se plăteau şpăgi între 50 şi 100 de euro angajaţilor DRDP Timişoara. De asemenea, se presupune că mai mulţi politicieni interveneau pentru ca anumite camioane să nu fie cântărite, iar banii ar fi fost folosiţi în interesul PSD Arad. 
Deputatul PSD Florin Tripa a fost adus la DNA Timişoara, el declarând reporterilor că nu ştie de ce a fost invitat la DNA şi că era în drum spre aeroport când procurorii au ajuns la el acasă.

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: