Comunitate

Petiție către CFR Călători. Vrea tren de zi București - Petroșani

Mihnea Constantin Maris a inițiat o petiție online prin care cere ca societatea CFR Călători să prelungească ruta trenului IR 1823 spre județul Hunedoara. Astfel se va asigura legătura directă, pe timp de zi, între București și Petroșani, respectiv Simeria/Deva.

Petiționarul a strâns deja câteva sute de semnături pe campaniamea.declic.ro, având următoarele argumente pentru solicitarea lui:
1. Nu există legătură directă, pe timp de zi, cu plecare dimineață din București către Valea Jiului și județul Hunedoara.

2. În intervalul orar 8-17, în cursul săptămânii, iar sâmbătă între orele 10-19, nu există cursă din Târgu Jiu către destinațiile Petroșani, Simeria, jud. Deva.

3. Nu există un tren de legătură cu IR 1823 (ruta București - Craiova - Târgu Jiu) care să asigure transportul călătorilor către Petroșani.

4. Introducerea unei rute pe Valea Jiului va beneficia zona prin turiștii care se vor putea deplasa cu ușurință spre Vale, în special către stațiuni montane: Parâng, Straja și tot județul Hunedoara.

5. Va facilita și legătura călătorilor cu alte mijloace de transport public din Petroșani și Valea Jiului, pe ruta Petroșani-Vulcan-Lupeni-Uricani, respectiv Petroșani-Petrila-Lonea. Acesta circulă până la ora 22:00.

Vizualizări: 442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: