Politică

Poate Ludovic Orban să fie candidatul dreptei la prezidențiale?

Dacă alegerile ar fi duminică, Orban nu ar putea câștiga prezidențialele. Motivele sunt multe, primul fiind legat de boicotul televiziunilor de știri, care nu invită decât reprezentanții partidelor care au bani. Orban își face cu greu simțită prezența, indiferent ce ar face sau ce ar spune.

Forța Dreptei nu are susținerea financiară pe care o au partidele mari, PNL și PSD în special.

Ionel Dancă, liderul de la Ilfov, îl vede pe Orban candidatul cu șanse al dreptei. "Eu vă asigur că Ludovic Orban este candidatul de dreapta care poate să învingă PSD-ul şi orice alt contracandidat la alegerile prezidenţiale din 2024", a spus acesta, la evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti.

Probabil că mai multe partide mici de dreapta vor încerca să facă un pol care să conteze la alegerile din 2024. Vorbim în principal de Forța Dreptei, USR și PMP. Dar, știm cât de orgolioși sunt useriștii, nu ar accepta în veci ca Orban să fie candidatul comun la prezidențiale. “Dacă voi nu m-aţi vrut, eu vă vreau”, le-a spus Orban useriștilor. Chiar dacă cei de la USR își recunosc greșeala de a miza pe Cîțu, orgoliul îi va face să greșeasă iar, și iar.

Alegerile prezidențiale se câștigă în România cu bani, cu media, cu structuri puternice de partid, cu primari, cu sistem. Și cu un candidat locomotivă, care poate fi Orban, dar fără bani, fără media, fără primari... e greu.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: