Administrație

Podul de la Brăila nu va fi deschis în decembrie. Motivul!

Podul peste Dunăre de la Brăila ar putea fi gata în decembrie, dar nu va putea fi deschis. Japonezii de la IHI ar putea finaliza podul, însă lucrările ce țin de infrastructura rutieră au întârzieri și sunt șanse mici ca italienii de la WeBuild (ex-Astaldi) să termine minimul necesar la timp pentru o inaugurare. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a început să-și pregătească terenul să poată da vina pe constructor, deși mare parte din responsabilitatea întârzierilor este în cârca autorităților de la drumuri.

Deși se vorbește de ani de zile de „pericolul” ca Podul de la Brăila să rămână doar un „muzeu” în aer liber din cauza nefinalizării în timp util a lucrărilor la drumurile de acces, autoritățile de la Transporturi au dat mereu asigurări că nu vom trăi un astfel de scenariu și că podul va fi dat în trafic la final de 2022.

 

Acum, însă, lucrurile nu mai sunt așa clare. În urmă cu o săptămână un secretar de stat din Transporturi făcea „o vizită neanunțată” pe șantier și se arăta sceptic de inaugurare până la final de an: stadiu lucrărilor și mobilizarea „nu confirmă susținerile repetate ale asocierii de antreprenori cu privire la finalizarea lucrărilor în luna decembrie”.

La câteva zile după și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a făcut o vizită pe șantier și, în declarațiile de după, spunea că antreprenorul a prezentat un nou grafic de lucrări prin care se angajează să le finalizeze până la final de an:

„Vă rog să pozați, să filmați graficul prin care constructorul s-a angajat”, a spus Grindeanu către jurnaliști, menționând că CNAIR va trimite o echipă să monitorizeze șantierul în aceste ultime zile din an.

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: