Eveniment

Polițist accidentat când dirija traficul

Inspectorii de muncă şi poliţiştii cercetează decesul unui poliţist local din Cisnădie, care a murit la spital după ce a fost grav accidentat în timp ce dirija traficul rutier în oraş, a anunţat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu, Alexandru Stănilă.

"Referitor la evenimentul petrecut la în data de 13.02.2024, acesta a fost comunicat de către Primăria Cisnădie. Până în data de 27, astăzi, cercetarea a făcut-o angajatorul. Având în vedere că a survenit decesul salariatului, începând de astăzi cercetarea o să o facă Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). În urma verificărilor o să revenim şi o să vă spunem cauzele producerii evenimentului şi dacă este sau nu este accident de muncă", a declarat şeful ITM Sibiu, după şedinţa Colegiului prefectural.

De asemenea, poliţiştii anchetează circumstanţele în care s-a produs accidentul.

"Ca urmare a decesului victimei accidentului, cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Ancheta penală continuă la nivelul Serviciului Rutier Sibiu sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Poliţistul Radu Trihenea a decedat în cursul nopţii, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

"Din păcate, bărbatul de 38 de ani, adus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu în urma unui accident produs în data de 13 februarie, în Cisnădie, a decedat în cursul nopţii de 26 spre 27 februarie. Pacientul a prezentat o agravare a stării generale care deja era critică, în urma acesteia au survenit două stopuri cardiace care au răspuns la manevrele de resuscitare, însă la al treilea stop cardiac nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, pronunţându-se decesul", a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului sibian, Cristina Bălău.

Primarul oraşului Cisnădie, Gheorghe Huja, a afirmat că poliţistul local decedat în urma unui accident rutier era un om devotat comunităţii şi salvamontist voluntar.

"Într-un act de devotament şi curaj, el îşi îndeplinea îndatoririle de serviciu, dirijând traficul în Cisnădie, când a fost implicat într-un tragic accident rutier la jumătatea lunii februarie 2024. Un cetăţean străin de 55 de ani a pierdut controlul volanului, a virat brusc stânga şi l-a lovit în plin. În ciuda eforturilor deosebite depuse de către personalul medical, după două săptămâni de la internare, Radu a pierdut lupta pentru viaţă. Medicii au confirmat că Radu a suferit trei stopuri cardiace, două dintre acestea fiind resuscitate cu succes, însă al treilea stop cardiac a fost fatal. Radu Trihenea nu era doar un poliţist local devotat, ci şi un membru activ al comunităţii noastre. A fost un voluntar implicat şi dedicat la Salvamont Cisnădie, demonstrând încă o dată devotamentul său pentru siguranţa şi binele celor din jur. Cu toţii suntem profund marcaţi de această pierdere tragică. Radu Trihenea va fi mereu amintit ca un om deosebit, cu o experienţă de peste 16 ani în slujba comunităţii noastre. Lăsăm în urmă un coleg, un prieten şi un erou. În numele întregii administraţii locale a Primăriei Cisnădie, ne exprimăm sincerele condoleanţe familiei lui Radu Trihenea", a scris primarul Cisnădiei, pe Facebook. 

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: