Eveniment

Poliţiştii de penitenciare protestează la locul de muncă

Angajaţii din sistemul penitenciar au intrat la lucru purtând banderole albe pe braţ, iar miercuri ”vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore”.

Sindicaliştii explică decizia prin faptul că ”protejarea pensiilor militare vehement trâmbiţată în spaţiul public de politicieni s-a dovedit a fi o mare minciuna şi o înşelătorie de proporţii”.

”Marţi, 30.05.2023, poliţiştii de penitenciare îşi desfăşoară activitatea profesională, purtând o banderolă albă pe braţ, pentru a atrage atenţia clasei politice cu privire la dezastrul în care se află penitenciarele din cauza proastei guvernări PNL-PSD-UDMR. Greva japoneză de marţi va fi urmată de blocarea la propriu a penitenciarelor. Miercuri, 31.05.2023 poliţiştii de penitenciare vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore, deoarece s-au săturat să mai fie bătaia de joc a lui Marcel Ciolacu şi a lui Nicolae Ciucă. Protejarea pensiilor militare vehement trâmbiţată în spaţiul public de cei doi politicieni s-a dovedit a fi o mare minciuna şi o înşelătorie de proporţii, la fel cum este guvernarea PSD-PNL”, a anunțat prin intermediul unui comunicat, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Conform sindicaliştilor, poliţiştii de penitenciare vor începe de miercuri blocarea penitenciarelor prin “exces de zel”.

Primul penitenciar blocat va fi cel de la Craiova, urmat de unităţile de detenţie de şa Bistriţa şi Bacău.

”Metoda excesului de zel a fost preferată pentru că poliţiştii de penitenciare nu au dreptul la grevă. În schimb, metoda ocolitoare a grevei şi anume «excesul de zel» înseamnă respectarea cu stricteţe a legilor, regulamentelor şi procedurilor interne care blochează poliţia penitenciară. Birocraţia, lipsa de personal şi precaritatea dotărilor pot determina ca prima activitate dintr-o puşcărie şi anume «accesul angajaţilor în penitenciar» să dureze aproximativ 4 ore, activitate care în mod obişnuit durează aproximativ 45 de minute”, explică, în documentul citat, FSANP.

Vizualizări: 43

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: