Economie

Ponta, mirat de primele mari date de CE Oltenia

Deputatul de Gorj Victor Ponta a spus vineri la Târgu Jiu că nu înțelege cum poate da Complexul Energetic Oltenia prime, când nu are bani pentru achiziționarea certificatelor de carbon. 

"Nu înţeleg relaxarea asta, am văzut că se dau prime de Crăciun, băi oameni buni, se scufundă Titanicul şi voi mai daţi şi desert la masă? Pe 1 mai se ridică autorizaţia de mediu şi încep penalităţile, care sunt foarte mari. Toată lumea ridică din umeri, ba chiar am impresia că vor să se mai dea deoparte, să mai ia nişte contracte repede acum, în ultimele cinci luni, până moare CEO, să-l mai sugă de nişte contracte. E ceva ce n-am văzut niciodată în ultimii 15 ani, această pasivitate totală în faţa unei chestiuni evidente, concrete şi care se întâmplă într-un timp foarte clar, limitat. (...) Anul viitor care e soluţia? Unde se găsesc cei 200 de milioane de euro pentru certificate? Nu poţi să-i dai de la buget, este exclus", a spus Victor Ponta.

Cei 13.000 de salariați primesc la începutul lunii decembrie tichete cadou de 1.100 de lei, de Ziua Minerului. De Sf. Nicolae mai primesc 100 de lei pentru fiecare copil pe care îl au în întreținere, iar la finalul lunii 700 de lei din economia la fondul de salarii.

'Vedeti ca nu mai sunt eu prim-ministru sa rezolv problema', a mai spus fostul premier.


 

Vizualizări: 2,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: