Economie

Porumboiu, acuzații dure pentru Ponta. A distrus 6.000 de locuri de muncă

Omul de afaceri Adrian Porumboiu din Vaslui a reușit să anuleze în intanță amenzi de 12 milioane de euro primite de la APIA. A durat câțiva ani, timp în care firme asigurau traiul a șase mii de familii au intrat în faliment.

În 2015, sefii Agentiei de Plãti si Interventie în Agriculturã de la Vaslui, în cârdãsie cu cei de la nivel central, au decis sã amendeze firma Comcereal Vaslui cu uluitoarea sumã de 12 milioane de euro. Procesele au durat aproape patru ani de zile, timp în care Porumboiu a primit dreptate de la toate instantele de judecatã, inclusiv de la Curtea Supremã.

Adrian Porumboiu îi acuză direct pe Victor Ponta și Daniel Constantin de această situație. “Nu vreau sã parã cã vin în fata dvs., a oamenilor de afaceri, drept victimã. Victimele sunt afarã, sunt cei peste 6.000 de angajati de la grupul de firme pe care îl conduceam. Victimã este si bugetul consolidat al statului, pentru cã în cei 14 ani în care am fost la conducerea grupului de firme am plãtit la bugetul de stat peste 500 de milioane de euro, puteti verifica. Ceea ce mi s-a întâmplat mie, se poate întâmpla oricãrui, depãseste orice logicã si orice putere de întelegere”, a spus Porumboiu.

Acesta a povestit că 2015 era un an dificil, după trei ani de secetă. “Firmele din grup se clãtinau, însã nu se prãbuseau, puteam sã le salvez. Chiar gândeam ca o parte dintre afaceri sã le vând, moment în care intervin domnii politicieni, care spulberã orice afacere, atunci când îsi pun în cap asa ceva. În 2 sãptãmâni de zile, mi s-au dat sanctiuni de 12 milioane de euro, pentru fapte care nu aveau nicio legãturã cu realitatea. Finalul? Astãzi, toate firmele sunt în insolventã, nu mai lucreazã acolo mii de angajati si nu se mai plãteste niciun leu la bugetul de stat, aici s-a dorit sã se ajungã. Mã întorc la momentul sanctiunii pentru a spune cã aceasta s-a dat sub oblãduirea celui mai mare prim-ministru pe care l-a avut România, eu pun ghilimelele, Victor Viorel Ponta, si cu un spãgar de ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, au tãbãrât pe grupul de firme si au dat sanctiuni de 12 milioane de euro, în vreo douã sãptãmâni”.

Omul de afaceri le recomandă vasluienilor să dea cu ouă stricate după Ponta. “Acest subiect este pilduitor: domnilor parlamentari, domnilor oameni de afaceri, când vine Ponta prin judetul Vaslui si spune cã PRO România sustine capitalul autohton… Le recomand vasluienilor un singur lucru: vine si Pastele, ouãle se mai stricã. Ouãle care se stricã, vã rog eu frumos, îndreptati-le cãtre acest Victor Ponta, acest cãpitan de la SIE, când vine la Vaslui. Ar fi cel mai frumos gest din partea vasluienilor. Am încercat sã fac bine, nu trebuie sã se întâmple nimãnui ceea ce am pãtit eu. Omul de afaceri trebuie sã fie sprijinit. Nu îi faci favoruri, dar nici nu îi dai în cap. Ei vorbesc de mafie, de crimã organizatã, dar cele mai mari grupuri de mafie sunt la nivel politic. Acolo se aranjeazã schemele, se pun pe tarabã România, se pun toate la vânzare”, a conchis Porumboiu.

Vizualizări: 3,720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: