Stil de viață

Postul modern

Adeptii noului trend se abtin de la activitati care ar stimula eliberarea de dopamina - de la consumul de alimente si bauturi la utilizarea tehnologiei si la sex - din dorinta de a-si "reseta" creierul, pentru a putea sa aprecieze mai mult lucrurile simple.

"Postul" dureaza de obicei 24 de ore si se poate merge pana la evitarea luminii artificiale, a conversatiilor si a contactului vizual, practic a oricarui lucru care ar putea fi considerat un factor stimulator.

James Sinka, in varsta de 24 de ani, isi anunta din timp familia, colegii si prietenii in legatura cu ziua in care intentioneaza sa posteasca, potrivit BBC. Pentru el, abstinenta de la dopamina inseamna renuntarea la mancare, ignorarea telefonului, evitarea pe cat posibil a interactiunii cu alti oameni.

Alaturi de un numar in crestere de lideri si de angajati din domeniul tehnologiei, Sinka considera ca am devenit suprastimulati de "dozele" rapide de dopamina pe care ni le dau lucruri ca social media, tehnologia si mancarea.

Evitand in mod intentionat acesti stimuli comuni, pe care ii consideram activitati care provoaca placere, dupa perioada de postire ne vom bucura altfel de ele si ne vom simti mai bine.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: