Externe

Premieră în Europa. Franța taxează serviciile Google, Facebook și Amazon

Parlamentul francez a adoptat joi în mod definitiv un proiect de lege privind introducerea unei taxe pentru serviciile digitale, ignorând ameninţările cu represalii formulate de preşedintele american Donald Trump, informează Reuters şi AFP.

Franţa este primul stat din Uniunea Europeană care introduce o astfel taxă, după eşecul introducerii la nivel european a unei 'taxe Gafa' (Google, Amazon, Facebook, Apple), care să vizeze giganţii din domeniul digital.

Taxa de 3% pe cifra de afaceri se va aplica retroactiv, de la 1 ianuarie 2019, societăţilor care realizează o cifră de afaceri din activităţile lor digitale de 750 milioane euro la nivel mondial şi de peste 25 milioane euro pe teritoriul francez. Aproximativ 30 de societăţi ar urma să fie afectate de noua taxă. Potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă, majoritatea companiilor vizate sunt americane - Google, Amazon, Facebook şi Apple - dar există şi companii europene care intră în câmpul de aplicare precum Zalando şi Axel Springer precum şi compania franceză Criteo.

Donald Trump a ordonat administraţiei sale să demareze o anchetă asupra proiectului de taxă franceză, un proces care s-ar putea finaliza prin introducerea de către SUA a unor tarife vamale pentru produsele franceze sau alte măsuri de represalii comerciale.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: