Administrație

Premieră națională:Referendum la Bacău

Primarul oraşului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu, va convoca un referendum pentru impunerea unor măsuri anti-Covid şi pentru modernizare.

Referendumul local reprezintă o premieră pentru oraşul Bacău. Referendumul va fi organizat în paralel cu alegerile parlamentare şi va conţine trei întrebări.

Primarul Lucian Stanciu Viziteu a anunţat că, vineri, Consiliul Local Bacău a validat propunerea fiind pentru prima dată în perioada post-decembristă când cetăţenii sunt consultaţi în mod direct despre implementarea unor măsuri şi proiecte cu impact asupra comunităţii.

Potrivit primarului, referendumul, care va fi organizat în paralel cu alegerile parlamentare, va conţine trei întrebări.

Prima este legată de folosirea unor fonduri de la bugetul local pentru ca executivul local să ia măsuri suplimentare, dar fără coerciţie, pentru respectarea regulilor privind combaterea pandemiei. Acestea au drept scop scăderea numărului de infectări pe raza municipiului Bacău, în vederea redeschiderii activităţilor economice, educaţionale şi culturale.

A doua întrebare este legată de necesitatea sistematizării cartierelor Bacăului. Este vorba despre eliberarea domeniul public de constructii cum sunt garajele din beton si crearea de noi parcari, spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii.

A treia întrebare se referă la oportunitatea alocării de fonduri în vederea finalizării Spitalului Municipal.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: