Politică

Premierul Nicolae Ciucă salută decizia de la Chișinău

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, joi seară, că salută adoptarea de către Parlamentul de la Chişinău a legii prin care limba română primeşte statutul de limbă oficială în Republica Moldova.

Premierul spune că recunoaşterea adevărului istoric şi ştiinţific reconfirmă comunitatea de cultură şi limbă de pe cele două maluri ale Prutului. „Salut adoptarea de către Parlamentul de la Chişinău a legii prin care limba română primeşte statutul de limbă oficială în Republica Moldova. Recunoaşterea adevărului istoric şi ştiinţific reconfirmă comunitatea de cultură şi limbă de pe cele două maluri ale Prutului”, a scris premierul Nicolae Ciucă pe Facebook.  

Şeful Executivului a reafirmat sprijinul pentru Republica Moldova.

”Reafirm sprijinul pe care România îl acordă necondiţionat Republicii Moldova în parcursul european, pentru dezvoltarea economiei şi bunăstarea tuturor cetăţenilor săi. Pe această cale, reiterez susţinerea Guvernului României pentru suveranitatea, integritatea teritorială şi stabilitatea statului vecin.”, a mai spus premierul României, preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă.

Proiectul referitor la înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislaţia Republicii Moldova a fost adoptat, joi, în a doua lectură, în Parlamentul de la Chişinău.

Vizualizări: 22

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: