Eveniment

Preotul Alin Iarca ajuta romanii rămași în Italia

Un preot român din Pescara, a cărui biserică a fost închisă, la fel ca toate lăcașele de cult din Italia - țară în care trăiesc, încă, sute de mii de români - a devenit exemplu de dăruire pentru românii de pretutindeni.

Preotul Alin Iarca a organizat Caravana „Pâinea noastră cea de toate zilele”, reușind, pentru a doua oară în luna martie, să transporte două tone de alimente pentru 100 de români ajunși la capătul puterilor, rămași fără niciun sprijin - jumătate dintre aceștia fiind copii - în contextul extinderii pandemiei de Coronavirus în Italia și în întreaga lume. A făcut acest lucru ignorând ploaia torențială și controalele forțelor de ordine, străbătând mai bine de 200 de kilometri prin orașele pustiite ale Italiei bântuite de molimă. La ora actuală, comunități întregi de români din Italia sunt total izolate de restul lumii, de mai bine de trei săptămâni. Printre ele se numără și Pescara.

„Multe familii au terminat toate sursele de subzistență datorită pierderii locului de muncă, odată cu instalarea pandemiei. La toate acestea, se adaugă și imposibilitatea de a ne deplasa liberi, drept pentru care parohia noastră a organizat, în colaborare cu Asociația Sfântul Laurențiu al românilor - filiala Pescara, Caravana „Pâinea noastră cea de toate zilele”, transportând pachete cu alimente familiilor aflate în dificultate. Ploaia torențială, imposibilitatea de a ne deplasa, controalele riguroase, orașele pustiite, nu i-au împiedicat pe voluntarii parohiei noastre să parcurgă peste 200 km şi să ajungă în 11 localități pentru a duce o fărâmă de speranță și mângâiere celor care simt că pierd lupta cu timpul”, povestește preotul Iarca, binefăcătorul românilor năpăstuiți din Italia. Și ca el sunt și alți oameni în straie negre care își ajută conaționalii, riscându-și viața și sănătatea.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: