Economie

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 4%

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu mai mult de 4%, din cauza îngrijorărilor dacă Congresul SUA va adopta pactul privind plafonul datoriei SUA şi din cauza mesajelor mixte de la marii producători de ţiţei, privind perspectivele ofertei, înaintea reuniunii OPEC+ din weekendul viitor.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 3,50 dolari, sau cu 4,5%, la 73,57 dolari pe baril.

 Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 3,29 dolari, sau cu 4,5%, de la închiderea de vineri, până la 69,38 dolari pe baril.

Luni nu au avut loc tranzacţii din cauza unei sărbători legale în SUA.

Unii parlamentari republicani de extremă dreapta au spus că s-ar putea opune unui acord de ridicare a plafonului datoriei în Statele Unite, cel mai mare utilizator de petrol din lume.

Preşedintele democrat Joe Biden şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor Republican, Kevin McCarthy, au rămas optimişti că acordul va fi adoptat.

Biden şi McCarthy au încheiat în weekendul trecut un acord care trebuie să treacă de un Congres al SUA divizat, înainte de 5 iunie, ziua în care Departamentul de Trezorerie a declarat că ţara nu îşi va putea îndeplini obligaţiile financiare, ceea ce ar putea perturba pieţele financiare.

Vizualizări: 48

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: