Administrație

Primarii amenință cu proteste

Primarii de municipii, reuniţi în Asociaţia Municipilor din România (AMR), au cerut, luni, o întâlnire de urgenţă cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru a discuta despre Legea bugetului. Dăncilă și-a trimis consilierul, pe Darius Vîlcov, care a mers cu Teodorovici la discuții.

Teodorovici a afirmat că veniturile primăriilr au crescut constant în ultimii ani, fiind vorba despre o creştere de circa cinci miiarde de lei. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că absolut doate primăriile au pierdut bani anul trecut, iar informațiile sunt că vor pierde și anul acesta.

Ministrul de Finanțe a amânat publicarea proiectului de buget, urmând să fie din nou în fața primarilor miercuri. Edilul de Arad, Gheorghe Falcă, a spus că primarii vor protesta în fața guvernului. "Este regretabil că cifrele noatre nu bat cu cifrele ministrului de Finanţe. Cum să spui că nouă ne-au crescut veniturile în 2018, când noi ştim, şi toţi au vorbit, de marle pierderi. Am convenit ca mine, la ora 12.00, să fim la Asociaţia Municipiilor, vom chema şi alţi primari, şi dacă punctul nostru de vedere nu va fi aprobat, imediat ne vom deplasa în faţa Guvernului ca protest în numele cetăţenor din România. Banii nu se iau de la primar sau de la primărie, ci de la cetăţeni”, a spus Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: