Economie

Primele măști de protecție produse în România au plecat la Suceava

Compania TECHTEX, din cadrul Grupului TAPARO, a început producția de măști de protecție certificate de Agenția Națională a Medicamentului.

Instalarea primei linii tehnologice a avut loc duminică după-amiază, după ce au sosit echipamentele. Imediat s-au făcut probele tehnologice, apoi s-au instruit primii oameni din cele 4 schimburi de lucru, precum și cei care vor asigura mentenanța utilajelor. Producția se realizează într-un spațiu amenajat special în acest sens, iar personalul este verificat cu termo - scannere la intrarea în fabrică și este echipat corespunzător.

Ing. Ioan Filip, administrator TAPARO: „Primele măști de protecție pe care le-am produs le-am trimis la Suceava, pentru că acolo este cea mai mare nevoie, la acest moment. Avem o cerere foarte mare și o presiune uriașă, de aceea suntem zi și noapte în fabrică. Facem toate reglajele, creștem producția treptat, pentru ca linia tehnologică să facă față cu brio solicitării. Estimăm ca, în a doua parte a săptămânii, să putem lucra la capacitatea maximă a primei linii de producție, adică 150.000 de măști de protecție/zi.”

Grupul TAPARO a cumpărat deja încă două linii tehnologice automatizate pentru producția de măști de protecție, care sunt pregătite chiar acum pentru expediere. Acestea vor ajunge la fabrică la data de 7 aprilie.

Ec. Mihai Filip, director vânzări TAPARO: „Echipele de lucru sunt pregătite pentru instalarea noilor echipamente și, după ce le vor regla și programa conform instrucțiunilor producătorilor, vom extinde capacitatea de producție a companiei pentru a răspunde cât mai repede nevoii din România.”

Următoarea investiție a Grupului TAPARO este pentru producția măștilor FFP2 (clasă superioară de protecție) și FFP3 (cel mai înalt nivel de protecție), care vor fi realizate special pentru cadrele medicale din prima linie, persoane care intră în contact direct cu bolnavii covid-19. Această linie tehnologică este deja comandată și va pleca spre fabrica TECHTEX la data de 15 aprilie, urmând a intra în producție în a doua parte a lunii.

Vor urma, de asemenea, și alte etape de extindere a producției. Momentan, compania realizează și circa 1.000 de combinezoane de protecție/zi, dar intenționează să producă bonete, lenjerii de unică folosință, scutece, șervețele umede. Planul Grupului TAPARO este să extindă producția de măști de protecție la circa 10 milioane/lună.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: