Justiție

Profesoară reținută pentru luare de mită

Carmen Elena Zanfir, director al unei şcoli gimnaziale din Capitală, a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită de la reprezentantul unei firme ce executa lucrări de reabilitare a instituţiei de învăţământ.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, a lui Carmen Elena Zanfir, director şi ordonator de credite la o şcoală gimnazială din Bucureşti, pentru infracţiunea de luare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada septembrie - octombrie 2019, Zanfir ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate pentru lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca, în schimb, să aprobe plăţile către firmă, precum şi încheierea unui act adiţional de prelungire a duratei contractului.

"În perioada septembrie 2019 - 14 aprilie 2020, inculpata ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranşe, dintre care ultima tranşă, 21.000 euro la data de 14 aprilie, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se precizează în comunicat.

DNA informează că miercuri Zanfir urmează să fie prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: