Justiție

Profesor de la Universitatea Politehnică, reținut de DNA

Un profesor de la Universitatea Politehnica București a fost reținut de DNA după ce a fost prins în flagrant în timp ce ar fi primit șpaga de la o colegă pe care ar fi cooptat-o într-un proiect de cercetare.

Dascălul, susțin procurorii, i-ar fi impus condiția unor plăți lunare pentru a o menține în proiectul finanțat din fonduri europene.

Porivit surselor judiciare, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a decis să respingă propunerea DNA de arestare preventivă împotriva profesorului Cristian Dincă și să-l plaseze sub control judiciar.

O decizie care poate fi, însă, contestată de procurorii anti-corupție, aceiași care îl acuză pe profesorul universitar doctor Cristian Dincă de luare de mită. Practic, spun cei de la DNA, acesta ar fi cooptat-o pe doctorandă la proiectele sale finanțate din fonduri europene, proiecte care îi dădeau calitatea de manager, dar și dreptul de a-și alege echipa cu care lucrează și de a decide care sunt sumele cu care își plătește colaboratorii.

În acest context, acesta ar fi impus femeii să-i plătească din leafa lunară o anumită cotă din sumele încasate, care mergea undeva între 1.000 de lei și și 6.700 de lei. După cel puțin 31 de tranșe femeia a decis să îl denunțe la DNA și astfel s-a pus în aplicare organizarea acestui flagrant delict, iar el, în biroul său de la Politehnică, profesorul Cristian Dincă a fost prins imediat după ce ar fi primit un plic în care se aflau 6.000 de lei, practic o leafă însemnată din leafa încasată de doctorandă pe luna februarie.

După o noapte petrecută în arestul Poliției se va întoarce acasă, asta până în momentul în care definitiv Curtea de Apel București va decide dacă această măsură preventivă, respectiv control judiciar, este suficientă pentru el.

Vizualizări: 41

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: