Economie

Proiect de lege: cât plătești ca desfășori activități de tipul Uber sau Taxify

O propunere legislativă inițiată de PSD-ALDE vrea să stabilează metode de desfășurare a activității de transport alternativ Uber și Taxify.

În primul rând, cei interesați trebuie să se înregistreze fiscal și să raporteze cursele efectuate. Automobilele vor avea un ecuson special, iar șoferii vor plăti o taxă anuală de 50 de mii de lei.
Proiectul instituie obligativitatea licențierii operatorului care deține paltformele de ridesharing, a mașinilor care efectuează acest serviciu și a șoferilor care le conduc, cu scopul de ”a uniformiza acest tip de cerințe cu cele din industria taxiurilor”.

Această taxă va fi plătită de operatorii autorizați către Ministerul Transporturilor. Neplata taxei în termen de 30 de zile de la duce la suspendarea autorizației până la plata taxei. Dacă nu se plătește în 90 de zile, autorizația va fi anulată.

Veniturile șoferilor obținute îvor fi impozitate potrivit Codului Fiscal.

În plus, dacă până acum putea să facă această activitate oricine cu mașină și permis, acum parlamentarii vor ca cei care desfășoară aceste activități să aibă minim 21 de ani și permis de cel puțin 2 ani.
Ecusonul de transport alternativ este emis după plata unei taxe cu o valoare de 15% din salariul minim brut pe economie la Trezorerie, anual.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: