Economie

Protest la termocentrală. O cheamă pe Dăncilă!

Peste 150 de angajaţi ai Termocentralei Mintia din judeţul Hunedoara au declanşat miercuri un protest spontan, nemulțumiți de faptul că mai multe promisiuni guvernamentale nu au fost respectate. Oamenii cer prezența premierului Viorica Dăncilă în județ.

"Avem deja 150 de persoane care protestează. Au început cei din schimbul trei, deja au venit și colegii din schimbul I și cei de acasă. Activitatea de exploatare nu este întreruptă. Nemulțumirea lor e legată de promisiunile făcute de politicieni, de Guvern, în special cele făcute de premierul Tudose și viceprimarul Viorel Ștefan, la finele anului trecut și în primăvara lui 2018, când s-au aflat în vizită la Mintia. Au promis că Termocentrala Mintia va rămâne cu funcționare pe cărbune, grupuri pe cărbune și că se vor asigura veniturile necesare funcționării în condiții optime a termocentralei”, a spus Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Oamenii care protestează sunt cei ieșiți din schimbul de noapte. În prezent, Termocentrala Mintia are aproximativ 770 de angajați și ține de Complexul Energetic Hunedoara.

Vizualizări: 577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: