Externe

Protestatari uciși, polițiști răniți în lupta Trump vs Biden

Sute de manifestanți s-au adunat la clădirea Congresului american pentru a boicota validarea victoriei lui Joe Biden. Susținătorii lui Trump au reușit să depășească gardurile de protecție și să spargă baricadele și au pătruns în clădirea Capitoliului. 

Trei persoane au decedat din cauza unor ”urgenţe medicale” în timpul violenţelor care au avut loc miercuri în zona Capitoliului, a anunţat şeful Poliţiei Districtului Columbia, Robert Contee, citat de CNN. Contee nu a precizat dacă aceste persoane s-au numărat printre cele care au intrat în clădirea Capitoliului. Este vorba despre o femeie şi despre doi bărbaţi.

Martori spun că protestatarii au spart geamurile și au intrat în clădire, iar acolo s-au auzit focuri de armă. În capitala SUA a fost declarată stare de asediu, fiind mobilizată Garda Națională.

Lucrările congresului au fost reluate după câteva ore în care aleșii au stat închiși în birouri. Foștii președinți american Obama și Clinton califică violențele din Washington drept ”o rușine”, dar nu și ”o surpriză”. Fostul președinte George Bush jr. condamnă „insurgența”.

Twitter și Facebook au suspendat temporar miercuri contul lui Donald Trump, la finalul unei zile de violenţe în Capitoliu, pe care susţinătorii preşedintelui în exerciţiu l-au luat cu asalt în încercarea de a împiedica certificarea victoriei lui Joe Biden în alegeri, relatează AFP.

Galerie foto


Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: