Politică

PSD Argeș "a confiscat" metropola regală și a folosit-o în campania electorală

Echipa PSD Curtea de Argeş a stârnit revolta a numeroşi oameni după ce a realizat un clip electoral filmat chiar pe treptele necropolei regale, acolo unde sunt îngropaţi Regele Mihai, Regina Ana, Regele Carol al II-lea si Regina Elena, scriu jurnaliștii Adevărul.

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a avut o reacţie faţă de videoclipul realizat de PSD Curtea de Argeş la necropola regală, spunând că nu a dat vreo aprobare în acest sens. „Am văzut videoclipul de pe treptele Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeş. Am rămas surprins! Noi nu am dat nimănui niciun fel de aprobare ca să se folosească obiectivele din inventarul eclesiastic (bisericesc) în campanie electorală, de niciun fel, pentru nimeni!”, a declarat ÎPS Calinic pentru Adevărul.

Primarul PSD de la Curtea de Argeș spune însă că acolo unde a fost filmat clipul este spațiu public: „Acolo unde am filmat, pe treptele necropolei regale, acolo e domeniu public. Dacă asta deranjează, voi scoate acel clip, nu e nicio problemă. Ideea clipului a venit din plan local. Când a fost Orban cu 100 de persoane şi nu 40 la ruinele bisericii Sân Nicoară din Curtea de Argeş nu a deranjat, deranjează numai asta, că am făcut noi poză pe trepte la necropola regală! Nu eram în necropolă, eram afară”, spune Constantin Panţurescu.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: