Eveniment

PSD îl răsplătește pe Florin Iordache cu o funcție grasă,pe viață

Deputatul PSD Florin Iordache, principala unealta cu care Dragnea a macelarit legile justitiei, va fi votat marti de Parlament in functia de presedinte al Consiliului Legislativ, anunta surse concordante. Iordache va detine aceasta functie pe viata.

„Florin Iordache, ministrul justitiei care a dat infama OUG13, omul care ne-a adus in strazi in intr-o noapte de iarna, este in carti pentru functia de Presedinte al Consiliului Legislativ. Functia este pe viata.

 
Dupa ce ca PSD-ul are Curtea Constitutionala si Avocatul Poporului sunt pe cale sa aiba un al mijloc de control al legislatiei. Un om al PSD acolo poate bloca toate proiectele de legi, pe motiv de neconformitate tehnica sau de incompatibilitate cu legislatia in vigoare. Ca sa nu mai vorbim de alte forme mai subtile de influentare.

La ora 16:00 se intruneste plenul reunit al camerelor, pentru a vota. Vreau sa cred ca toti parlamentarii PNL, PMP, USR vor fi prezenti si vor vota impotriva.
Tare sunt curios ce vor face penelistii convertiti din pesedisti sau aldisti, aia care au votat macelarirea justitiei fara nici o jena, care ne sfidau cand noi eram in piata, dar care acum sunt pe listele PNL pentru urmatoarele alegeri. Unde le va fi loialitatea? Oare vor spune ca nu au putut sa ajunga la vot?

Orice absenta sau abtinere este semn de posibila intelegere. Orice absenta sau abtinere este o palma pe obrazul nostru”, a anuntat Catalin Tenita, candidat al USR PLUS pentru Parlament.

 
 

Informatia este confirmata si de ziarul Adevarul: „Deputatul PSD Florin Iordache, unul dintre juristii care au hacuit legislatia penala in era Dragnea, va fi votat azi de Parlament in functia de presedinte al Consiliului Legisaltiv, sustin surse politice pentru Adevarul. Iordache nu a mai prins loc pentru parlamentare, fiind blocat de Paul Stanescu. Mandatul lui Florin Iordache e pe viata. Fostul presedinte era in functie din 2003”.

Consiliul Legislativ avizeaza toate proiectele de lege depuse in Parlament inainte sa intre in dezbaterea celor doua Camere. Sefii Consiliului Legislativ sunt numiti prin votul senatorilor si deputatilor, dar legea nu prevede o limita de mandat si nici o procedura prin care sa poata fi revocati.

Fostul presedinte al institutiei, in varsta de 77 de ani, s-a aflat in conducerea Consiliului Legislativ peste 25 de ani, potrivit Digi 24. Mai intai, in 1995, Dragos Iliescu a fost numit de Parlament seful unei sectii a Consiliului. Opt ani mai tarziu, in 2003, a devenit presedintele institutiei. A plecat in vara acestui an.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au prelungit din nou, pana marti ora 12.00, termenul pentru depunerea candidaturilor pentru functia presedinte al Consiliului si cea presedinte al sectiei de evidenta oficiala a legislatiei si documentare din cadrul Consiliului Legislativ.  

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: