Justiție

Rebecca Lăzărescu a spus tot la DIICOT

Prietena „oxicomană” a șoferului drogat, declarație. Rebecca Lăzărescu, celebră după ce s-a lăudat cu mesajul „noi nu suntem toxicomani, ci oxicomani”, a povestit la DIICOT cu lux de amănunte cum decurgeau petrecerile cu droguri organizate în casa lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai.


DeFapt.ro a dezvăluit că Rebecca Lăzărescu împreună cu alți șase tineri au atacat și sechestrat un tânăr pentru a-i fura portofelul cu Bitcoin. Dosarul pentru infracțiunea de „lipsirea de libertate în mod ilegal” se află pe rolul Tribunalului București.

Rebecca Lăzărescu le-a declarat procurorilor DIICOT că l-a cunoscut pe Vlad Pascu în vara anului 2020, imediat după ridicarea restricțiilor generate de pandemie. Din anturajul lor făcea parte dealer-ul Tudor Duma, zis „Maru”, Ion Rareș și mai multe alte odrasle de bani gata din Capitală.

„Știu că la acel moment Vlad Pascu se droga cu mai multe feluri de droguri, respectiv fuma cannabis, trăgea pe nas cocaină”, a spus tânăra. Totul se întâmpla în casa în care locuia Vlad Pascu, acolo unde a locuit până la un moment dat împreună cu tatăl său, mama și sora vitregă.

Din primăvara acestui an, Vlad Pascu a locuit mai mult singur în casa părinților. Însă a transformat locuința într-un loc de petreceri la care consumul de droguri era obligatoriu. Droguri pe care le procura Vlad Pascu din banii părinților.

„Referitor la videoclipul în care apar împreună cu Vlad Pascu spunând <noi nu suntem toxicomani, ci oxicomani>, arăt că acesta a fost filmat în noaptea de 13-14 aprilie 2023, în adresa din București, (…) la o petrecere organizată de Pascu, la care am participat eu, Tudor zis <Maru>, Rareș Ion, o fată pe care nu o cunoșteam și doi băieți pe care îi știam vag”, le-a spus anchetatorilor Rebecca Lăzărescu.

În aceea noapte, spune tânăra, Vlad Pascu i-a dat oxicodonă și o pastilă de metamfetamină. Pe masa din camera lui era pisată mai multă oxicodonă pe care au prizat-o toți invitații.


 
„De altfel, toate foliile care apar în videoclip sunt folii de oxicodonă de 80 Mg, pe care el le desfăcea, le pisa și ni le punea la dispoziție să le prizăm. De asemenea, a luat mai multe capsule din niște vitamine, le-a golit conținutul, în ele a pus oxicodonă pisată amestecată cu pulbere de metamfetamină cristal și încă ceva, dar nu știu ce, apoi mi-a oferit o astfel de capsulă și a luat și el una.


Vlad considera aceste capsule formate din amestec drept ceva special și de aceea mi-a oferit numai mie și a luat și el, fără să mai dea și altora”, potrivit declarației date de Rebecca Lăzărescu.

La scurt timp după ce s-au drogat, Vlad Pascu a luat-o pe Rebecca Lăzărescu, a scos buggy car-ul din curtea casei și au ieșit în oraș. În zona Universității Româno-Americane, potrivit Rebeccăi Lăzărescu, Vlad Pascu s-a suit cu vehiculul pe șinele de tramvai.

„Cu această ocazie, m-am julit foarte tare la genunchi, așa încât, când a trebuit să merg de Paște la bunicii mei, la Urziceni, nu am putut urca cele patru etaje de la bloc”, s-a văitat fata.

Ulterior, în luna mai, Rebecca Lăzărescu, a fost la tratament pentru dezintoxicare la Spitalul Obregia și nu a mai consumat oxicodonă.

„Arăt că, atunci când era drogat, Vlad Pascu era foarte creativ sau se urca pe acoperiș și plângea (când lua oxicodonă). Cred că ultima dată l-am văzut pe Vlad la sfârșitul lunii iulie, când ne-am plimbat cu mașina”, a mai menționat tânăra.

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: