Externe

Referendum pentru anexarea unor republici la Rusia

Liderii ”republicilor” separatiste proruse autoproclamate la Doneţk şi Lugansk anunţă că îşi unesc eforturile şi cer organizarea de urgenţă a unui referendum de anexare la Rusia cât mai rapid, în care este vizată şi regiunea Herson.

Liderul ”republicii” de la Doneţk, Denis Puşilin, şi-a îndemnat luni omologul din Lugansk, pe Leonid Pasecinik, la o acţiune comună în acest sens.

”Cred că este necesar să pregătim anumite lucruri împreună, că anumite acţiuni ale noastre trebuie să fie sincronizate. Propun să ne unim eforturile administraţiilor şi parlamentelor pentru a începe să rezolvăm problemele de pregătire ale unui referendum”, declară el într-o înregistrare video bine pusă în scenă.

Vicepreşedintele Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse Dmitri Medvedev şi-a exprimat marţi, într-o postare pe Telegram, susţinerea acestor referendumuri, pe care le consideră ”esenţiale”.

Data de 4 noiembrie ar fi fost stabilită de către Doneţk, potrivit unui corespondent la Moscova al mai multor publicaţii franceze, Paul Gogo, citat de Le Figaro.

Este vorba despre o dată simbolică, deoarece este Ziua Unităţii Naţionale a Rusiei, care comemorează o revoltă populară din secolul al XVII-lea, când au fost expulzate forţe poloneze din Moscova.

Vizualizări: 46

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: