Externe

Revine nebunia în Spania

Spania a înregistrat peste 23.000 de cazuri de infecţii cu noul coronavirus, începând de vineri, a declarat luni şeful autorităţii pentru urgenţe medicale, Fernando Simon, sugerând că rata de infectare a scăzut uşor de la un maxim atins pe 21 august.

Datele Ministerului Sănătăţii arată în în ultimele 24 de ore au fost identificate 1.489 de cazuri noi de infecţii cu noul coronavirus, aducând totalul la 462.858.

 
În condiţiile în care se apropie începerea noului an şcolar, iar Spania înregistrează cel mai mare numărul de cazuri de coronavirus din Europa, Simon a încercat să tempereze temerile că școlile ar putea deveni vectori de răspândire a bolii, informează News.ro.

”Dacă sunt aplicate măsurile de siguranţă corecte, probabilitatea de transmitere este neglijabilă”, a spus acesta.

Pe 21 august, numărul infecţiilor zilnice a atins aproape 10.000, cel mai ridicat nivel al epidemiei consemnat de la sfârşitul lunii martie. Săptămâna trecută, numărul cazurilor noi de coronavirus a scăzut la 9.000-8.000 pe zi, potrivit datelor oficiale.

În ultimele două săptămâni au fost depistate aproape 97.000 de cazuri, cele mai afectate fiind Madridul şi Ţara Bascilor.

 
 

   

Vizualizări: 793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: