Stil de viață

Rolexul de aur primit de Iliescu de la un șeic, scos la licitație

Rolexul, care a strălucit la mâna lui Ion Iliescu, era primit de la un șeic arab. Confecţionat din aur, are diamante pe carcasă şi cântăreşte 139 de grame.

Un ceas istoric de la un om istoric: a aparţinut celui mai cunoscut preşedinte din România, Ion Iliescu (90 de ani). Este una dintre perlele colecţiei de ceasuri scoase la vânzare pe 26 mai, într-o licitaţie fără precedent.

”Este un Rolex President Gold Day-Date, din aur şi decorat cu diamante, fabricat în 1993-1995. Ceasul pleacă în licitaţie de la un preţ de pornire de 15.000 de euro, faţă de un preţ de listă de 30.000 de euro şi un potenţial de piaţă de aproximativ 50.000 de euro” a declarat Alina Panico, reprezentantul casei de licitaţii.

În lumea lui, ceasul lui Iliescu este o “vedetă”. Este o piesă apărută pe vremea fondatorului companiei Rolex, Hans Wilsdorf, gândit şi poziţionat astfel încât să fie apogeul colecţiei, devenind alegerea preşedinţilor de stat. Cadranul este negru, cu diamante dispuse în dreptul indicatorilor orari, ziua săptămânii, în dreptul orei 12.00 şi dată cu lupă în dreptul orei 3.00. Brăţara are catarama originală din aur.

Potrivit unor surse din lumea politică, Ion Iliescu a primit ceasul în timpul primului mandat de preşedinte(1992-1996) de la un emir arab. El a purtat bijuteria chiar şi în afişele pentru campania din 1996, când a pierdut alegerile pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni în faţa lui Emil Constantinescu. Potrivit unor surse din lumea politică, ceasul a fost făcut, ulterior, cadou la o licitaţie de binefacere, după ce Iliescu a fost învins în alegerile din 1996 iar noul proprietar este cel care îl vinde.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: