Economie

Români din abatoarele germane, infectați cu COVID-19

Cel puțin 47 de cetățeni români care lucrează la abatorul Dissen din Saxonia Inferioară sunt infectați cu noul coronavirus, potrivit Ministerului Român de Externe.

Autoritățile locale germane au comunicat că în cadrul cercetărilor suplimentare realizate de către acestea, printre persoanele confirmate a fi infectate cu COVID-19 se numără și 47 de cetățeni români.

”Pentru alți 57 de cetățeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate. Suplimentar, 23 de cetățeni români angajați ai abatorului au avut rezultate negative la testare și nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice”, spune MAE.

”Autoritățile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetățenilor români infectați, astfel încât niciunul dintre aceștia nu necesită îngrijiri medicale. De asemenea, angajații abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană și alte bunuri necesare”, mai tranhnsmite sursa citată.

Amintim că, la sfârșitul lunii trecute, aproximativ 200 de români care lucrează la un abator din Germania, landul Badden-Wurttemberg, au fost confirmați cu coronavirus, potrivit agerpres.ro.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: