Sport

România-Cehia, victorie de Ziua Națională

Naţionala de handbal feminin a României a debutat cu o victorie la Campionatul European, pe 1 decembrie, scor 31-28 (17-11), cu Cehia.

Tricolorele au fost încurajate şi de numeroşi fani plecaţi din ţară, care nu au uitat de serbarea Centenarului şi au avut şi scandări patriotice în tribune.

Pentru România au marcat Buceschi 9 goluri, Neagu 8, Pintea 5, Udriştoiu 3, Dragut 2, Geiger 1, Florică 1, Băcăoanu 1, Chiper 1, iar de la echipa cehă s-au remarcat Mala şi Luzumova, cu câte 5 reuşite.

Cu 8 goluri marcate în partida cu Cehia, Cristina Neagu a trecut de Grit Jurack (194 goluri), pe locul secund în topul all-time al marcatoarelor de la Campionatul European şi are un total de 201 reuşite. Prima poziţie a topului, pe care Neagu o va atinge cu siguranţă în Franţa, este deţinută în prezent de unguroaica Farkas Agnes (205 goluri).

Cristina Neagu, de Centenar: ”La mulţi ani, România! Astăzi sărbătorim 100 de ani! Iubesc ţara în care m-am născut, iar pentru mine aici este acasă! La mulţi ani tuturor românilor! Indiferent unde vă aflaţi, astăzi ne aducem cu toţii aminte ce înseamnă cu adevărat acasă!

În cealaltă partidă a grupei D, tot sâmbătă, Norvegia – Germania, scor 32-22 (16-15).

România va juca în continuare cu Germania (3 decembrie, ora 19.00) şi cu Norvegia (5 decembrie, ora 22.00).

Obiectivul echipei României la CE2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: