Economie

România va exporta, în premieră, ovine în Maroc

România și Maroc au încheiat în premieră un acord privind exportul de ovine.

Părțile au convenit modalitatea în care se va desfășura activitatea în timpul vizitei unei delegații marocane la București.

Ministerul Agriculturi, condus de Petre Daea, anunță că și-a atins obiectivele privind „recâștigarea piețelor externe de ovine în relațiile tradiționale cu Iordania și deschiderea unei noi piețe de export prin dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Maroc, în domeniul ovin”.

Rezultatele s-au concretizat în urma vizitei efectuate în România de ministrul agriculturii din Iordania în luna martie și a vizitei delegației din Maroc din această săptămână.

În premieră, în cadrul relațiilor de cooperare dintre Regatul Maroc și România a fost încheiat un acord privind exportul de ovine.

„România este al doilea stat ca efectiv de ovine în Uniunea Europeană, MADR urmărind creșterea acestuia, pentru a putea valorifica resursele pe care țara noastră le are, iar din acest punct de vedere statul folosește toate instrumentele disponibile pentru a dezvolta sectorul și pentru a sprijini crescătorii de ovine în valorificarea produselor obținute în fermele proprii”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Reprezentanții marocani au fost interesați și de funcționarea sistemelor informatice privind genetica ovinelor și de organizațiile profesionale din domeniul ovin, au anunțat românii.

Vizualizări: 44

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: